Help! Er komen kinderen naar mijn bruiloft…

Help! Er komen kinderen naar mijn bruiloft…

Dé vraag waar het voor jou om draait wordt natuurlijk beantwoord met: JA! Dé vraag van je vrienden met kinderen: mogen de mini’s ook mee? ‘Natuurlijk!’, antwoord je. Maar ondertussen breekt het zweet je uit. Speciaal voor jou, vijf tips voor een geslaagde bruiloft mét kinderen. 

De locatie

Je bent al tijden op zoek naar de perfectie locatie. Een perfecte locatie gevonden? Bekijk dan ook eens wat er voor de kinderen te beleven valt. Hoe meer er te zien en te doen is, hoe beter de kinderen de dag doorkomen. Want eerlijk is eerlijk, een bruiloft is voor de kleinste gasten een lange zit. Bijvoorbeeld een speeltuin, een picknicktafel, een tafeltennistafel of huur een springkussen of een clown. Wellicht heb je een buurmeisje of -jongen en wil zij/hij met de kinderen knutselen, cup cakes versieren en een verstoppertje spelen.  

Belangrijke taak

Hoe mooi is het om kinderen te betrekken bij de bruiloft en hen een zeer belangrijke rol te geven op jullie speciale dag. Denk aan een fotograaf, een ringdrager, een bloemenstrooier, een bellenblazer, een bedankjes-uitdeler, een sleepdrager en een gastboekbeheerder.

Etenstijd!

Zorg voor een versierde tafel alleen voor de kinderen. Daar kunnen ze lekker knutselen, tekenen, puzzelen, spelletjes spelen en boekjes lezen. Je hebt dan meteen een tafel waar de kinderen met elkaar kunnen eten. De bruidstaart, een glas kinderchampagne, de broodjes knakworst, de snackgroenten en uiteraard mag een lekker ijsje niet ontbreken. Zet er een stoffer en blik naast en hup, de kruimels verdwijnen als sneeuw voor de zon. 

Verrassing!

Waar maak je een kind écht blij mee? Natuurlijk met cadeautjes! Vul voor de aanwezige kinderen een verrassingstasje met wat leuke spullen erin. Een bellenblaas, een leesboekje, een autootje, een poppetje, een zakje snoep, stoepkrijt, een kleurboekje of een foam vliegtuigje. Als alles ook nog apart verpakt zit, zijn de kinderen daar wel even zoet mee. 

Chillplek

Zijn de kinderen die op jullie bruiloft komen wat ouder, dan voldoet dat springkussen natuurlijk niet. Pubers willen liever gamen, muziek luisteren en films kijken. Ook dan ben jij de beroerdste niet. Zorg voor een chillplek voor deze jongeren, een eigen plekje waar ze niet constant door de volwassenen in de gaten worden gehouden. Zet een bak chips neer, laat ze hun eigen alcoholvrije cocktails maken en zet een tafelvoetbaltafel neer. 

Veel succes met het plannen van je bruiloft mét kinderen! Hulp nodig? Wij staan graag voor jullie klaar :). 

Help! Er komen kinderen naar mijn bruiloft…
Schuiven naar boven