Help! Ik ben een bridezilla?!

Help! Ik ben een bridezilla?!

Trouwen… de een droomt er al van sinds ze een klein meisje is, terwijl de ander er misschien nog niet eens over nagedacht heeft totdat ze bij wijze van spreken gevraagd wordt. In allebei de gevallen kun je als aanstaande bruid nogal doorslaan. De lat ligt hoog. Voor de meeste mensen is trouwen namelijk geen dagelijkse bezigheid. Maar je wilt wel de perfecte bruiloft. Hoe zorg je ervoor dat je een leuke gesprekspartner blijft over je bruiloft in plaats van dat je een bridezilla wordt waar niemand mee durft te praten? Lees onze 5 tips hierover.

  1. Zorg dat er één iemand is (meestal een goede vriendin) die je maximaal vertrouwt en die ook tegen je in durft te gaan in het heetst van de strijd. Neem haar in vertrouwen en vertel dat je de lat zo hoog legt voor jezelf en je bruiloft dat je (denkt dat je) een bridezilla in wording bent. Vraag haar of ze af en toe met je wilt zitten om samen te sparren hoe het nu gaat en of je nog aanspreekbaar bent voor je omgeving. 

  2. Maak eens een ‘wat-als’ lijst. Schrijf daarop het ergste dat er in jouw ogen mis kan gaan op jouw droombruiloft en wat daar de gevolgen van zijn. En bekijk je lijst eens met de vraag: en wat is hier dan zo erg aan? Je zult zien dat je heel veel angsten kunt creëren, maar ook dat veel van deze angsten ten eerste niet reëel zijn en ten tweede dat de gevolgen ervan veel minder heftig zijn dan je vooraf wellicht denkt. Just keep breathing en de wereld draait gewoon door ☺!

  3. Er is een verschil tussen weten wat je wilt en je als een bridezilla gedragen. Het is prima om te weten wat je wilt en wat niet. Maar de manier waarop je daarmee omgaat maakt wel degelijk verschil. Een bridezilla kenmerkt zich door iemand die geen rekening houdt met anderen, die prikkelbaar is, alleen nog maar over haar bruiloft praat en niet eens reageert op berichten van je naasten – zoals die ene vriendin die nu eindelijk zwanger is.  Stel jezelf minimaal één in de twee weken de vraag: sta ik nog open voor anderen, of zit ik in mijn tunnelvisie (ja die kun je ook bij je bruiloft hebben, niet alleen bij Wie Is De Mol 😉 ). En om er nu zeker van te zijn dat je deze vraag ook aan jezelf gaat stellen, zet je hem nu alvast in je agenda al reminder, zodat hij om de week op popt in je agenda. 

  4. FOBO, een bekend fenomeen onder aanstaande bruiden. De Fear Of Better Options…. Je kan je jurk niet kiezen, want stel dat je een andere mooiere jurk tegenkomt. Of je kan maar geen keuze maken voor je kapsel, want wat als het niet mooi blijft zitten, of wat als je verloofde het niet mooi vindt. Keuzes maken is vaak lastig en bij je bruiloft al helemaal. Een goede tip hierbij is: je verloofde kent de andere keuzes niet. Dus voor hem geldt sowieso dat de keuze die je gemaakt hebt, de juiste is! 

  5. En als je nou toch al die stress niet aan kunt/durft, kun je natuurlijk altijd WeddingCreators bellen om je bruiloft voor je te organiseren. Dan weet je zeker dat je geen bridezilla wordt! 
Help! Ik ben een bridezilla?!
Schuiven naar boven