Waarom je juist wel een vrijgezellenfeest moet willen

Waarom je juist wel een vrijgezellenfeest moet willen

Vooraf had ik nooit kunnen bedenken wat de impact van een vrijgezellenfeest zou zijn. Natuurlijk had ik een leuke dag verwacht met mijn vriendinnen en dat is ook zeker uitgekomen. Maar waar ik vooraf dacht dat een vrijgezellenfeest vooral om de aanstaande bruid gaat, kijk ik daar achteraf heel anders naar. 

Vrijgezellenfeest

Het was zondagmorgen en er werd bij mij thuis aangebeld. Daar stonden al mijn vriendinnen voor de deur, terwijl ik in mijn badjas open deed. Mijn vriendin Thamara heeft haar creativiteit weer ten volste benut. Mijn vrijgezellenfeest ging over een reis om de wereld maken. En dat begon bij mij thuis in de woonkamer met een Hollands ontbijt. Dus ja ik moest om 9 uur ‘s ochtends een haring op eten. Ze hadden een mooie cabriolet auto geregeld waarmee ik de hele dag op pad ging. Achteraf bleek dat dit een link had met het vrijgezellenfeest van mijn man. Bij hem ging het om de zeven zonden en ze hadden voor hem dus een oud barrel van een auto geregeld (jaloezie). 

Bij elk ‘land’ dat we afgingen kreeg ik opdrachten te doen en als ik de opdrachten goed had volbracht, kreeg ik een cadeau van één van mijn vriendinnen. Die cadeaus sleepte ik de hele dag mee in mijn reiskoffer. En met het uitpakken van die cadeaus leerden mijn vriendinnen ook weer meer over elkaar en over de relatie met mijn vriendinnen. Er ontstond een bondgenootschap tussen mijn vriendinnen zodra ik opdrachten moet uitvoeren. Gelukkig kenden ze me goed genoeg om te weten wat voor soort opdrachten ik leuk vond om te doen en wat niet!

Bruiloft

En dan de link naar de bruiloft. Want dat is voor mij de reden waarom je juist wel een vrijgezellenfeest moet willen. Onze daggasten werden verwacht bij de Sterrenwacht in Utrecht waar onze huwelijksvoltrekking plaats vond. Na een prachtige ceremonie zijn we met de daggasten gaan varen over de Utrechtse Singel. We stapten uit bij de locatie van ons diner.

Tussen de gangen door wisselden onze gasten van plaats. En niet vrijblijvend zoek naar een plekje, maar wij als bruidspaar hadden van tevoren goed nagedacht over wat we een leuke tafelschikkingen vonden per gang. Zo zat de directe familie bij het voorgerecht bij ons aan tafel. Maar bij het dessert hadden we geregeld dat de mannen van het vrijgezellenfeest en de dames van het vrijgezellenfeest bij elkaar aan tafel zaten. Dit zorgde ervoor dat de sfeer goed op gang kwam. Na het diner konden onze gasten lopend naar de feestlocatie. Daar aangekomen zat de sfeer er goed in. Zodat het vanaf het begin af aan een mooi dansfeest geweest is. Precies zoals wij wenste. 

Daarom durf ik te zeggen dat een goed vrijgezellenfeest ervoor kan zorgen dat je op je bruiloft een nóg leukere sfeer kan neerzetten. Waar het vrijgezellenfeest vooraf voor mij draaide om mij als aanstaande bruid, kijk ik er achteraf op terug dat het vrijgezellenfeest ervoor gezorgd heeft dat mijn feest van begin tot eind een sfeervol feest is geworden waar ik met veel plezier op terug kijk! 

Waarom je juist wel een vrijgezellenfeest moet willen
Schuiven naar boven