5 originele thema’s voor op je bruiloft

5 originele thema’s voor op je bruiloft

Waar een trouwpak de man maakt en een trouwjurk de vrouw, maakt het thema van jouw trouwdag DE bruiloft. Wij zetten een vijftal originele bruiloft thema’s op een rij. Lees en doe inspiratie op!

 1. Winterbruiloft
  Zoeken jullie ieder jaar de skipiste op en kun je niet wachten tot er in Nederland sneeuw valt? Dan is een winterthema wat voor jullie bruiloft. Style je bruiloft in gezellige kerstkleuren en plaats veel lampjes in de ruimtes voor een warme uitstraling. Maar wat dacht je van het serveren van Glühwein in plaats van champagne en tijdens het diner trakteer je je gasten op een wiener schnitzel. Of maak het helemaal te gek en verschijn op je trouwfeest in een dirndl en lederhosen én dans tot diep in de nacht op Apres Ski muziek!
 2. Festivalthema
  Kijk jij er het hele jaar naar uit dat je met een drankje in je hand kunt luisteren naar je favoriete dj? Dan is een festival thema wat voor jullie. Overdag geven jullie elkaar het ja-woord in een ruim opgezette partytent met de mooiste lichtjes en in de avond dansen jullie onder de sterren op jullie lievelingsmuziek. De gasten kunnen bij verschillende foodtrucks drankjes en eten halen. En uiteraard wordt het feest afgesloten met prachtig siervuurwerk.
 3. Ecologische bruiloft
  Hechten jullie als bruidspaar veel waarde aan het behouden van de natuur en draag je graag je steentje bij aan het voorkomen van de opwarming van de aarde? Dan is wellicht een ecologisch thema geschikt voor jullie. Huur jullie trouwkleding, maak gebruik van droogbloemen, gebruik recyclebare materialen en gebruik veel hout voor een warme sfeer. En natuurlijk doneer je (een deel van) jullie cadeaus aan een goed doel ten goede van ons milieu.
 4. Hawaii thema 
  Houden jullie ook zo van dat gevoel van zand tussen je tenen? Denk dan eens aan een Hawaii thema voor jullie bruiloft. Overal opblaasbare flamingos, romantische lampion slingers en palmbomen… de gasten ontvangen bij aankomst teenslippers en een tropische bloemenslinger. Je serveert je gasten uitheemse drankjes, tropisch fruit en flamingo gebakjes. Zo komt iedereen in de stemming om samen met jullie een tropische bruiloft te vieren.
 5. Bohemian thema
  Helemaal hip is het Bohemian thema. Dit thema is bij uitstek geschikt voor bruidsparen die niet houden van etiquette en strakke regels. Van een bohemian trouwjurk tot droomvangers als accessoires en bloemenkrans in je haren tot mooie bloemstukken met wilde bloemen en veren erin… bij een Bohemian bruiloft staat ontspanning centraal. 

  Hulp nodig bij het organiseren van jouw thema bruiloft of de styling van jouw bruiloft? Wij denken graag met je mee!
5 originele thema’s voor op je bruiloft
Schuiven naar boven