Microbruiloft

Microbruiloft

Het zijn gekke tijden met de corona. Waar de ene week een bruiloft gewoon door kon gaan, mocht de volgende week ineens bijna niets meer. Elke keer wisselt het hoeveel gasten je op je bruiloft mag hebben. Om er (zo goed als) zeker van te zijn dat de bruiloft door kan gaan zoals jij wilt, is het goed om eens na te denken over een microbruiloft, oftewel een kleine bruiloft. 

Wat zijn voordelen van microbruiloften?

Het organiseren van microbruiloften, gewenst of ongewenst, zorgen ervoor dat je gastenlijst verplicht geminimaliseerd wordt. Jullie als bruidspaar houden makkelijker de regie over de gastenlijst. Je wordt waarschijnlijk minder be├»nvloed door mensen van buiten af. Een microbruiloft heeft gemiddeld 30 personen op de dag. Hier zit je al snel aan als je vanuit jezelf als bruidspaar gaat kijken naar de innercircle aan gasten. Begin met jezelf als bruidspaar en schrijf maar eens op hoe ver je komt als je met ouders, broers en zussen en de beste vrienden begint. Je zult zien dat je al een aardig eind richting die 30 personen komt. 

Het leuke van een microbruiloft is dat er vaak een hele intieme sfeer ontstaat. Waar het ook mogelijk is om diepgaande gesprekken met elkaar te voeren. En waarbij je als bruidspaar zult ervaren dat je al je gasten de tijd en aandacht kunt geven die je op die dag ook aan anderen wilt besteden. Je maakt veel bewuster mee wat er allemaal gebeurt op deze bijzondere dag. Je kan hier met je draaiboek ook rekening mee houden door bijvoorbeeld te kiezen voor langer tafelen. Waardoor je met zijn allen in een soort bruiloftsbubbel terecht komt. Dit is heel liefdevol en waardevol. 

Daarnaast kunnen microbruiloften gunstig zijn voor je budget. Minder daggasten betekent minder uitgave voor je daggasten. Dit zou je op een andere manier in kunnen zetten, bijvoorbeeld voor decoratie of styling. Maar je zou er ook voor kunnen kiezen om je budget gewoon wat lager te houden ;). 

Wat zijn nadelen van microbruiloften?

De gastenlijst van je bruiloft is en blijft een gevoelig onderwerp. Als je die ene vriend wel uitnodigt, en die andere vriend niet, kan dat gevoelig liggen. Daardoor vinden sommige bruidsparen het fijn om zo ongeveer iedereen uit te nodigen die ze kennen, zodat ze niemand voor het hoofd stoten. Bedenk wel dat hoe meer gasten, hoe duurder je bruiloft. 

En mocht je gastenlijst nu echt een drama zijn of tot een drama leiden, dan kan je ook nog altijd kiezen voor een nanobruiloft, samen met je partner en getuigen.  

Of je nu kiest voor een microbruiloft, een megabruiloft of een nanobruiloft, het is belangrijk om te beginnen met een trouwlocatie en een trouwdatum. Dat is de start van de organisatie van je bruiloft. En als je daar hulp bij wilt, dan staan wij graag voor je klaar! 

Microbruiloft
Schuiven naar boven